Risico-Inventarisatie & -Evaluatie(RIE)

Wettelijk verplichte Risico-Inventarisatie & -Evaluatie

De risico-inventarisatie & -evaluatie is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. Deze verplichting komt voort uit de Arbowet, artikel 5, lid 1 en geldt dus voor alle werkgevers. Ook van bijvoorbeeld kapperszaken, restaurants, kinderdagverblijven, etc.

Het niet kunnen tonen van de verplichte Risico-Inventarisatie en –Evaluatie kan een boete betekenen van circa € 2000,- (bron: www.zelfinspectie.nl). Het grootste en belangrijkste probleem van het niet hebben van een actuele RI&E is dat uw werknemers mogelijk worden blootgesteld aan onaanvaardbare veiligheids- en gezondheidsrisico. Daarnaast zal de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) bij een controlebezoek of bezoek naar aanleiding van een ongeval altijd direct vragen om de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie.

De kostprijs voor het opstellen van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie is sterk afhankelijk van onder andere het aantal: vestigingen, medewerkers en bedrijfsactiviteiten. Neem contact met ons op door op onderstaande banner te klikken.

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen?

Vraag hier uw offerte aan!

Parécom Advies B.V. © 2024

Ontwerp & realisatie Shadow IS