VCA-ondersteuning

De Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, ofwel VCA, wordt steeds vaker door opdrachtgevers geëist als garantie dat een aannemer aan minimale eisen voldoet ten aanzien van Veiligheid, Gezondheid en Milieu.
De volgende vormen van VCA certificering van bedrijven zijn daarbij mogelijk:

 

VCA*

Certificering voor bedrijven met minder dan 35 operationele medewerkers of bedrijven welke alleen werkzaamheden uitvoeren als onderaannemer.

VCA**

Certificering voor bedrijven met 35 of meer operationele medewerkers of bedrijven welke als hoofdaannemer werkzaamheden uitvoeren.

VCA Petro-chemie

Certificering voor bedrijven werkzaam voor opdrachtgevers in de sectoren chemie en petrochemie met 35 of meer operationele medewerkers welke als hoofdaannemer werkzaamheden uitvoeren.

 

Begeleiding behalen VCA certificaat

Al jarenlang adviseren en begeleiden onze VCA specialisten bedrijven (in de bouw, metaal, energie) bij het halen van een VCA certificaat. Het maakt niet uit of het gaat om VCA*, VCA** of VCA Petrochemie certificering. Wij zorgen er voor dat uw bedrijf aan alle VCA eisen voldoet én dat de certificatie vloeiend verloopt. Zodat u snel in het bezit bent van uw VCA certificaat.
U kunt tijdens het gehele certificeringstraject op onze ondersteuning rekenen. Van begin tot eind. Eerst stellen wij vast welk certificatieniveau voor u van toepassing is en in hoeverre u al aan de VCA eisen voldoet. Aan de hand daarvan gaan wij aan de slag. Onze adviseurs helpen u met:

  • vertalen VCA-norm naar uw organisatie
  • VCA training en voorlichting medewerkers
  • risico inventarisatie & evaluatie (RI&E)
  • opstellen VCA handboek met procesbeschrijvingen, protocollen en procedures
  • vaststellen doelen en implementatie VCA normen
  • interne audit voorafgaand aan daadwerkelijke VCA certificering
  • communicatie met certificerende instantie
  • bijwonen certificeringsaudit voor VCA certificaat

Hulp nodig bij uw VCA certificering?

Profiteer van onze jarenlange ervaring met begeleiding van VCA certificeringen en schakel vandaag nog de hulp van ons adviesbureau in. In een persoonlijk gesprek lichten wij graag toe wat wij voor u kunnen betekenen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor een cursus of examen?

Neem contact met ons op

Parécom Advies B.V. © 2023

Ontwerp & realisatie Shadow IS